Kaj je RŠK?

Ribniški študentski klub je namenjen združevanju vseh študentov, dijakov, mladih in tistih malo manj mladih. RŠK deluje v okviru zveze ŠKIS, ki je krovna organizacija. ŠKIS združuje klube z vseh koncev Slovenije. V okviru zveze ŠKIS poteka nemalo dogodkov s katerimi se klubi povezujemo med seboj. Med tiste najbolj znane sodi Škisova tržnica. Poleg povezovanja z drugimi klubi pa RŠK stremi k temu, da bi se študentje, dijaki in ostala mladež iz Ribniške doline kar najbolje povezali in med seboj delili svoja znanja, interese, izkušnje.


Kaj mi ponuja klub?

Večina članov se vpiše zaradi koristenja subvencij (ki jih je kar precej), vendar ti klub ponuja še veliko več! Ob vikendih se lahko ob prijetnem vzdušju družiš v prostorih RŠK. Priložnostno imamo ob vikendih razne animacije. Udeležuješ se lahko najrazličnejših projektov, ki jih pripravljamo, pri njih lahko tudi sodeluješ ali pa jih kar sam organiziraš. To so lahko npr. razni izleti, potopisna predavanja, filmski večeri, delavnice, družabne igre, športni dogodki, itd.


Kdo je lahko član?

Član je lahko vsak, ki ima status študenta ali dijaka in ima stalni naslov na območju upravne enote Ribnica. Sem spadajo občine Ribnica, Sodražica in Loški potok. Članstvo moraš potrditi vsako leto ob začetku študijskega ali šolskega leta.


Kako se lahko včlanim?

Vpišeš se lahko med uradnimi urami v pisarni, v prostorih RŠK. S seboj moraš obvezno prinesti originalno potrdilo o vpisu. Pri vpisu izpolniš tudi pristopno izjavo, ki jo dobiš pri nas, lahko pa jo dobiš tudi na spletni strani RŠK. Vpis in članarina sta brezplačna. Članstvo moraš potrditi vsako leto ob začetku študijskega ali šolskega leta.


Kakšne so omejitve za nečlane?

Osebe ki niso včlanjene v RŠK, lahko obiskujejo naše prostore in se tam družijo in zabavajo. Prav tako lahko doprinesejo s svojimi znanji in potenciali, če bi npr. kdo imel idejo za organizacijo kakšnega dogodka se lahko mirno oglasi in predstavi svojo idejo. Vodstvo se bo po potrudilo, da se zadeva (če je dobro zastavljena) tudi izpelje.


Kako lahko koristim subvencije?

Po subvencije lahko prideš v prostore RŠK med uradnimi urami. Dobiš kupon, katerega potem koristiš na mestu uporabe. Nekatere plačaš pri nas, nekatere ne. Za informacije o posamezni subvenciji si oglej našo ponudbo.


Kdaj je klub odprt za druženje? Kaj lahko tam počnem?

Klub je odprt za druženje vsak petek od osmih zvečer. Odprt je lahko tudi kadarkoli drugič na željo članov. Da, tudi na tvojo. Prostori RŠK so primerni za druženje in te vabijo na obisk. Poleg dobre družbe, glasbe, pijače in prigrizka si lahko čas krajšaš tudi z brezplačnim ročnim nogometom in pikadom. Na voljo je tudi projektor.


Ali lahko sodelujem pri projektih?

Seveda! Vsak član v klubu je enakopraven in ima pravico sodelovati pri kakršnih koli projektih in jih tudi organizirati. V ta namen so ti vedno na voljo prostori kluba ter pomoč članov. Vsake pobude bomo več kot veseli, saj tako lahko popestrimo dogajanje v klubu.


Ali lahko postanem član vodstva?

Vsak član kluba ima tudi pravico kandidirati za člana vodstva. Volitve so vsaki dve leti, lahko pride tudi do izrednih. Če si volitve ravno zamudil, nič hudega – za aktivno sodelovanje to ni nobena ovira.


Kaj pa kakšni izleti?

Organizirati poskušamo čim več zanimivih in poučnih izletov v različne kraje Slovenije in širše okolice. Izleti so tematsko povezani, glede na datum izvedbe.


Kaj je animacijski večer?

Da bi popestrili večerno druženje v klubu, skušamo prirediti razne dogodke. Ti imajo različne obsege, od npr. pikado turnirja pa vse do kakšnega predavanja ali filmskega večera. Na tem področju se stalno krešejo ideje, zato bomo tvoje pomoči vsekakor veseli.


Kako deluje in posluje klub?

Ribniški študentski klub ima svoje vodstvo, ki ga tvorijo člani kluba. Vsi ostali člani lahko prav tako (celo zelo zaželeno je) sodelujejo pri projektih in pomagajo pri promociji kluba. Vsi, ki delujemo v klubu smo tam prostovoljno in za to nismo plačani. Sicer pa klub dobiva sredstva s strani ŠKISA. Sredstva namenjamo vzdrževanju prostorov, projektnemu delu, subvencijam za člane, priložnostnim prireditvam, podpiramo druge mladinske klube etc.


Imam vprašanje, na koga se obrnem?

Vprašanje lahko pošlješ na klubsko elektronsko pošto (rsk.klub@gmail.com), kjer ti bomo z veseljem odgovorili.