RŠK opening 23/24

Napovedujemo 1. RŠK žurkico v tem študijskem letu!

V soboto 27.10.2023 ob 20.00 bomo skupaj odmislili vse probleme in težave, ter se zabavali ob glasbi skupin Lumberjack in Kiwi Flash.

Lumberjack so rock skupina štirih fantov, ki poosebljajo rokenrol. Njihovi spevni refreni in mladostna energija sodijo na oder, kjer so doma. V letu 2018 so se pridružili glasbenikom pod okriljem založbe Nika, predstavili svoj prvi EP in nato še debitantski album Brez Nadzora Brez Morale v razprodanem CSK France Prešeren. Po nekaj vzponih in padcih spet dihajo slovensko glasbeno sceno. Fantje so nase opozorili že leta 2019, z nastopom na EMI, s singlom Lepote dna. Pohvalijo se lahko že z osmimi popevkami tedna na Valu 202, zadnjo 16. junija, s singlom "Sam".

Kiwi Flash, Ljubljanska skupina štirih glasbenih navdušencev, ki špilajo mešanico dovršene glasbe, ki vsebuje elemente vse od rocka, funka, psihadelike in kakšnega težjega riffa, krasijo spontana, večinoma nezahtevna besedila s smešnim priokusom, ki pa vseeno udejstvujejo globji pomen opevane teme. Ob teh sočnih ritmih se zazibajo vsa telesa v dvorani, neglede na starost ali žanrsko usmerjenost. Vse se je začelo s preigravanjem glasbe v zaklonišču Draveljske cerkve, kjer so ustvarili svoj prvi hit “Dežela Nela”, ki je postal tudi popevka tedna na Valu 202. Nadaljevalo se je z zmago na Ljubljanski Špil ligi in vseslovenskem koncertiranju, tudi z večjimi Slovenskimi imeni. Leta 2020 so izdali še svoj 2. singel "Gramofon" in začeli so z istoimensko turnejo. Po drugem koncertu pa jim je načrte prekrižala korona. Vmes so imeli še nekaj težav s prostori za vaje in ustvarjanje glasbe se je nekoliko ustavilo. So pa v tem času spoznali producenta Petra Penka, ki je glasbi dodal nov pogled in pomagal pri udejstvovanju tega albuma, da je glasba konkretno “zadihala”. In lani so končno izdali novi singel "Mafija – Skrivni posli” in začeli s snemanjem sedaj že izdanega prvenca "Kapsula". Konec septembra pa so po treh letih ponovno dobili popevko tedna s singlom "080" v sodelovanju z reperjem UM-om.

Obeta se torej top večer, zato vabljeni vsi mladi in mladi po duši!

Za člane je vstop prost, ostali na vhodu plačajo 5€. Člani morate za prost vstop na dogodku predložiti veljavno člansko izkaznico!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja