Prostori Ribniškega študentskega kluba naposled le dobili svoji končno podobo

Držalo bo, da študentski vsakdan poleg obiskovanja predavanj in učenja tvori še kaj marsikaj drugega. Poslanstvo Ribniškega študentskega kluba je nudenje tistega »drugega«, tj. nudenje različnih prostočasnih aktivnosti, ki prispevajo k širjenju obzorij vsakršni generaciji ribniških študentov. In to nam, če smo nekoliko neskromni, uspeva že kar 26. let. Že vrsto let organiziramo več različnih koncertov, družabnih večerov, predavanj in tako sooblikujemo ribniški študentski vsakdan.

Pri svojem delovanju pa je Ribniški študentski klub naletel na nemalo izzivov, ki pa so bile bolj ali manj povezane z neustreznimi prostori v katerih se je klub nahajal. Vprašanje prostorov je bila nerazrešena točka dnevnega reda vsakršnega vodstva kluba. Proti koncu leta 2016 pa je takratno vodstvo načelu katerega je predsedovala Lučka Ilc, naredilo prvi pogumni korak – zagotovili so nove prostore kluba v Obrtni coni Ugar. Prostori so bili sprva v dokaj slabem stanju, zato je bila prva naloga v sicer dolgem spisku opravil njihova čimprejšnja adaptacija. Nekaj lažjih gradbenih opravil so opravili kar takratni aktivisti sami. Med njimi sem bil tudi jaz, takrat še dijak. Dobro se spominjam začetnega navdušenja nad novoodkritim potencialom prostorov.

Dve leti kasneje, leta 2018 sem prvič poprijel za predsedniško krmilo kluba. Vodilna naloga prvega mandata je sprva bila dokončanje obnove ter opremljanje prostorov. Opremljanje je potekalo počasi, a konsistentno. Obsežna obnova je klub finančno precej obremenila. Od tod je sledilo, da je bil klub (žal) primoran začasno zmanjšati število in velikost določenih projektov.  V klubu smo se v zadnjih letih tako spoprijeli z velikim številom izzivov, katere smo skupaj, kot ekipa tudi postopoma premagali.

V letu 2021 smo uspeli dokončno urediti in opremiti prostore. Ostala je tako samo še uradna otvoritev prostorov! Zato vabljeni, vsi člani in simpatizerji društva, da se nam dne 25. 3. 2022 ob 19:00 pridružite na otvoritvi prostorov Ribniškega študentskega kluba. Za vzdušje bo poskrbela skupina Kokosy.

Izvedba koncerta je odvisna od takratne epidemioloških razmer oz. ukrepov. Za več informacij nas spremljaj na družbenih omrežjih. Za udeležbo je potreben pogoj PCT.